Család és KarrierPONT Szigetváron (2021-01-21)

Lezárult a „Nőnap 365” Nő-köz-pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal elnevezésű projekt, melynek keretében az elmúlt 36 hónapban képzéseken, egyéni és csoportos tanácsadáson vehettek részt a hozzánk fordulók.
Olvasások: 52 fő.

Ha tetszik oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz
 

A projekt célja a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása volt, külön hangsúlyozva az atipikus foglalkoztatási formákat, helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.
A pályázatot a Láthatár Közhasznú Egyesület, mint Főpályázó, valamint partnerei az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft, továbbá a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara konzorciumban valósította meg, az Európai Unió Európai Szociális Alapjának finanszírozásában 200 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatással.

A lead foglalja össze röviden, néhány mondatban azt, amiről az egész sajtóközlemény szól, legyen benne a legfontosabb információ a fejlesztésről. A támogatási összeg mindig kerekítve (millió forint esetén két tizedes jegyig, milliárd forint esetén 3 tizedes jegyig) szerepeljen. Kötelező jelleggel tartalmazza az európai uniós támogatás tényére utaló mondatot, illetve meg kell említeni, hogy a támogatás visszatérítendő vagy nem.

Az elmúlt 36 hónapban képzéseket szerveztünk, egyéni és csoportos tanácsadásokat vehettek igénybe a hozzánk fordulók. A szolgáltatásokat a Sellye, Szentlőrinc és Szigetvár térségében élők vehették igénybe.

Képzésben, fejlesztésben, felkészítésben több, mint 500 fő vett részt, melyek között szerepeltek Okj-s aranykalászos gazda, jogosítványszerzés, angol és német nyelvi foglalkozások, munkaerőpiaci kompetenciákat fejlesztő képzések. Tréningeket tartottunk, melyek elősegítették a nők foglalkoztathatóságát. Kiemelt figyelmet fordítottunk az atipikus munkavégzés elősegítésére, a munkáltatók és munkavállalók közötti hatékony együttműködésre, valamint a család és munka összehangolására.

Rendezvényeinkkel több mint 2000 főt sikerült megszólítani állásbörzéken, kerekasztal beszélgetéseken, családi napokon. Együttműködéseket alakítottunk ki a helyi vidékfejlesztés területén.

A programjainkon részt vevők gyermekei számára gyermekfelügyeletet biztosítottunk. Nyaranta pályaválasztási tábort szerveztünk általános iskolás diákoknak.

A projekt megszólította a térség munkaadóit is. A nők atipikus foglalkoztatásának javítása érdekében új együttműködések kerültek kialakításra helyi munkaadókkal. A munkáltatói jó gyakorlatokat összegyűjtöttük, ezekről szóló kisfilmek gyűjteménye megtekinthető a www.rugalmasmunka.hu oldalon.

Az EFOP 1.2.9-17-2017-00102 számú projekt az Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melynek keretében a kedvezményezettek 200 millió Ft értékű vissza nem térítendő támogatással gazdálkodtak, amely fedezte az összköltségeik 100 százalékát. A projekt 2018. január 1-én indult és 2020. december 30-án fejeződött be. A projektről bővebb információ a www.lathataregyesulet.hu oldalon található.

Láthatár Közhasznú Egyesület

+3620/2367901; info@lathataregyesulet.hu